Rádió88

Szeged piacvezető rádiója


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Értékelések: 4, Átlag: 5,00 / 5)

Rádió88 - Online Rádió Hallgatás

Hallgasd online a Rádió88 adását nálunk. A Tóth András által alapított Rádió88 nevében szereplő 88-as szám a rádióamatőrök által használt legbelsőségesebb üdvözlésre utal, melynek jelentése ölelés, csók.

1990-ben pár napra az alapító által vezetett Telekom Kft műszaki hátterével a Szegedi Ipari Vásár rendezvényeihez kapcsolódva először indítottak szegeden privát helyi rádiót, igaz csak pár napig. Azonban a elkövetkezendő két évben egyre gyakoribbá váltak ezek az a néhány napos adások.

1995-től állandó frekvencián szól a Rádió 88 részműsor-időben este öt órától hajnali öt óráig, ez a kedvezőtlen időpont ellenére meghozta az első komolyabb sikereket hallgatottság terén. 1998-ban a Telekom Kft sikeresen pályázott 95.4 MHz-s frekvenciára, és hét évre meg is kapta műsor-szolgáltatási szerződést az ORTT-vel, így 1999. január 13-án a Rádió88 megkezdte adását az állandó, önálló frekvenciáján.

A műsort tekintve az adás körülbelül 80%-át a több korosztály (elsősorban azért a 18-45 év közöttiek) igényei által szerkesztett zene teszi ki, ami dallamos, lendületes friss pop és rockzenét takar. A fennmaradó húsz százalékban friss hírek, beszélgetések kerülnek a Rádió88 adásába kiemelt figyelemmel a helyi eseményekre, így közszolgálati műsort is készítenek  az ORTT Műsorszolgáltatási Alapjának támogatásával.

Rádió Elérhetőségei:

Weboldal: http://www.radio88.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/radio88szeged